Exposicions en curs

Exposició: Cultura i Art Forestal en Reserves de la Biosfera en àrees naturals protegides

29 d’octubre 19h. Oficina de Turisme de Llíria C/ Sant Vicent ( Mausoleu Romà)

https://youtu.be/wthIEUAmHa4

Martí Boada “Desemboscant”

Lloc: Centre d’Informació de Sant Esteve de Palautordera

“Desemboscant elements del bosc, Martí Boada els dóna una nova vida sota la seva mirada artística. En les seves obres, art i natura s’entrellacen per fer un homenatge al bosc”

Cartell Martí Boada (1)

11/07/2019

MESTISSATGES. exposició d’ Àngels Freixanet i Martí Boada

L’exposició MESTISSATGES representa un maridatge entre l’obra de dos artistes de sensibilitats semblants en matèria de percepcions i neguits, respecte al territori, al medi,fins i tot respecte als mals entesos humans pel que fa a les relacions amb el planeta terra. Una bella oportunitat de presentar unes obres inèdites que mostren una complerta col·lecció de les mestisses peces primerenques de l’Àngels i el Martí. 11/07-20/10 – 2019

http://www.regio7.cat/cultures/2019/07/11/angels-freixanet-marti-boada-mesclen/556046.html

14/06/2019

ORGANITZACIÓN EDUCATIVA, CIENTÍFICA I CULTURAL UNESCO

Seu UNESCO, París, Sala IV (Edifici Fontenoy) 17 – 21 de juny de 2019

Inauguració de les Exposicions ‘ La nostra Biosfera, el nostre futur. Accions locals per a un Desenvolupament Sostenible ’ i Forest Art in Biosphere Reserves and in Natural Protected Areas patrocinat per la Fundació Abertis. Amb les peces de la exposició Forest Art in Biosphere Reserves and in Natural Protected Areas, Martí Boada vol retre homenatge, sobretot, al bosc: ” Cada peça és un objecte pensat, observat al bosc, identificat, reinterpretat, amb espurnes de ciència, però essencialment reconvertit en art, desemboscat, sorgit del bosc per a  mostrar nous matisos des de la creativitat”

PROGRAMA:

12:40 Inauguració per part de la Directora General de la UNESCO (o el seu representant)

12:45 Parlament del Director de la Fundació Abertis, Sr. Sergi Loughney.

12:52 Parlament de l’artista i  assessor científic de la Fundació Abertis, Dr. Martí Boada i Juncà

12:59 Visita a la Exposició Forest Art  (presentació de tres obres del Dr. Boada)

13:07 Visita a la exposició ‘ La nostra Biosfera, el nostre futur. Accions locals per a un desenvolupament Sostenible’

13:15 Fi de la inauguració.

Thanking letter – Marti Boada

02/04/2019

El naturalista i artista Martí Boada presenta el seu “Desemboscant” al Centre Cultural la Mercè

Dijous a les 19.30 h s’obre al públic la mostra, que es podrà veure fins al 31 de maig.

Aquest dijous, dia 4 d’abril, a les 19.30 h, s’obrirà al públic l’exposició “Desemboscant”, que recull el treball del naturalista i artista Martí Boada. L’acte tindrà lloc a la sala d’exposicions del Centre Cultural La Mercè, on es podrà veure la mostra fins al proper 31 de maig. La presentació anirà a càrrec del catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de Girona, Joan Nogué.

Nascut a Sant Celoni el 28 d’octubre de 1949, Martí Boada Juncà és doctor en Ciències Ambientals i magíster i llicenciat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de fa més de 40 anys, Martí Boada desenvolupa una important tasca pedagògica en l’àmbit de l’educació ambiental. És membre del Comitè Espanyol del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA); de la Comissió de Comunicació i Educació de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natural (UICN); i del Fòrum Global 500 de les Nacions Unides. A més, treballa com a assessor científic de la UNESCO i és coautor de més d’una quarantena de llibres de pensament i divulgació científica.

Boada destaca, també, per la seva faceta com a artista, nascuda de l’atenta observació de la natura que capta a través de dibuixos i anotacions a les seves llibretes, i de la recollida d’elements orgànics del bosc. Després, un cop al seu taller, ho transforma en obres d’art.

“Desemboscant” permet veure un recull d’aquestes obres extretes de la naturalesa. En paraules de l’artista, “cada peça és un objecte pensat, observat al bosc, identificat, reinterpretat, amb dentellades de ciència, però essencialment reconvertit en art, desemboscat, sorgit del bosc per a mostrar nous matisos des de la creativitat”. La mostra també presenta una sèrie d’obres fetes en col•laboració amb artistes i amics: Cristina Coroleu, Jordi Cuixart, Àngels Freixenet, Carles Puche i Joan Rieradevall.

L’exposició, a cura d’Àngels Artigas i Rosa Llinàs i organitzada per l’Escola Municipal d’Art, és d’entrada lliure.

No se admiten más comentarios