Martí Boada

Pàgina d'inici » Notícies » L’ICTA-UAB acull l’exposició “Desemboscant” de Martí Boada

L’ICTA-UAB acull l’exposició “Desemboscant” de Martí Boada

desemboscant icta

La mostra, que es podrà veure fins a mitjan desembre al vestíbul de l’edifici ICTA-ICP, sorgeix de l’observació minuciosa de la natura, leitmotiv i obsessió del professor de la UAB Martí Boada.

 08/11/2016
Martí Boada, professor del Departament de Geografia de la UAB i investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), fa les seves primeres passes d’una trajectòria plàstica, amb el desig de nuesa, no només arrel de la seva passió pel color verd, sinó també pels seus pensaments sobre el paisatge, punt de partida i punt focal d’aquesta exposició.

“El meu treball és el resultat de molts anys d’observació socioecològica i també una manera de revelar la meva investigació naturalista a través de l’art. De fet, el primer que vaig pensar abans de finalitzar-lo, no va ser la prova científica per se, sinó fer-lo accessible al màxim de gent possible”, explica Boada. Es parteix del principi que “la gent ben informada sempre es multiplica, la gent desinformada sempre es manté”.

Aquesta exposició estimula la curiositat ecològica de les persones que hi estan interessades, que passa a través de la traducció d’un bosc, sense trencar en sí el mateix bosc, sinó al contrari, bifurcant i estenent l’orgànic, tot i les limitacions del format. La mida física de les obres exposades ens descobreixen un gran arquitecte darrere d’elles, un gran creador invisible: “és l’obra del temps, és lent en la biologia de la peça, el meu treball és l’art del temps”, descriu Martí Boada.

“Desemboscant” és un meravellós aparador dels fenòmens naturals, que emeten senyals que passen desapercebuts entre les persones que, tot i no estar al cas, formen part d’un entorn canviant, en constant evolució i totalment aclaparador. Per a l’autor de les obres, “la natura és fantàstica, no necessitem ser investigadors o uns aficionats perquè sigui nostra. Perquè hi vivim. L’espectador es reconeix a si mateix com a part del seu treball, perquè som natura”.

logo icta-uab

Noticia extreta de: http://www.uab.cat/web/sala-de-premsa/detall-de-noticia-1345667174054.html?noticiaid=1345714355520