Martí Boada

Pàgina d'inici » Notícies » Martí Boada recopila 40 anys de recerca en una exposició

Martí Boada recopila 40 anys de recerca en una exposició

La mostra es pot visitar a Sant Celoni fins al 30 d’octubre i després anirà a Arbúcies i Hostalric
Una exposició dóna a conèixer els resultats de 40 anys de recerca del naturalista Martí Boda. La mostra és oberta al poble natal de Boada, Sant Celoni, fins al 30 d’octubre i, posteriorment, es podrá visitar a Arbúcies i a Hostalric.
Coincidint amb la festa major del seu poble natal, el naturalista Martí Boada és el protagonista de l’exposició “40 anys de recerca a l’entorn del medi”,inaugurada dissabte, dia 3, a la Rectoria Vella. La mostra, centrada en l’educació ambiental i en ell mateix i les seves recerques, estarà oberta fins al 30 d’octubre i després es farà itinerant, a Hostalric i Arbúcies, dues poblacions estretament vinculades amb el massís del Montseny que tan bé coneix Martí Boada.

L’objectiu central de l’exposició és donar a conèixer els principals esdeveniments vinculats amb el món de la recerca i la divulgació en el camp ambiental que han tingut lloc a escala local (Montseny-Montnegre), nacional (Catalunya) i global (món), al llarg de les darreres quatre dècades. Per fer-ho, es pren com a referència la trajectòria científica i personal de Martí Boada. Tanmateix, tot i el seu caràcter simbòlic, aquesta trajectòria esdevé l’eix vertebrador i cronològic a l’hora de mostrar l’evolució que s’ha produït en el camp del coneixement i la divulgació ambiental durant el període esmentat. L’exposició culmina amb una proposta oberta al futur: el Museu Europeu del Bosc, del qual Martí Boada és l’inspirador i el motor. Aquesta és una nova exposició de les que darrerament el naturalista ha anat fent. Primer va ser “Desemboscant”, a la rectoria de Sant Pere de Vilamajor i recentment, “Mística del bosc”, al santuari del Miracle.

A la mostra de Sant Celoni hi ha elements expositius com llavors, culleres de fusta d’arreu, fustes del món, diaris de les expedicions, herbaris, peces vinculades amb la fauna, pinyes, imatges de flors, animals, joves, nens, boscos, un petit espai dedicat al Museu del Bosc i material bibliogràfic en què Martí Boada ha participat des dels anys setanta.

Martí Boada és doctor en ciències ambientals, magíster i llicenciat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El Fòrum Global 500 de les Nacions Unides li va concedir l’any 1995 el Premi Global 500 de mans de Nelson Mandela. Recentment, destaquen les seves participacions al XIV Congrés Mundial de Boscos (Durban, 2015) i al 4t Congrés Mundial de Reserves de Biosfera (Lima, 2016). La darrera aportació ha estat un assaig científic sobre el paper de les ciutats sostenibles a la Mediterrània, en l’obra State of the World 2016: Can a City Be Sustainable?, del World Watch Institute (2016).

 

 

 

Noticia extreta de: http://www.el9nou.cat/noticies_v_0/48663/marti-boada-recopila-40-anys-recerca-una-exposicio

el nou cat