Martí Boada

Pàgina d'inici » Notícies » Publicació de 3 articles a l’Informe Anual de l’Estat del Món del Worldwatch Institute.

Publicació de 3 articles a l’Informe Anual de l’Estat del Món del Worldwatch Institute.

Publicació de 3 articles a l’Informe Anual de l’Estat del Món del Worldwatch Institute.

Aqui podeu veure totes les entrevistes que es van fer al Dr. Martí Boada sobre aquestes publicacions. Se han organitzat dos actes oficials, el primer el 19 de gener al Palau Macaya, organitzat pel Club de Roma i la Fundació Obra Social La Caixa, i el segon el 20 de gener a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), organitzat pel grup de recerca del Dr. Boada que està a l’ICTA-UAB.

Programa_WWI Palau Macaya

STATE OF THE WORLD 2016_20 JANUARY ICTA

 

Entrevista en directe al Dr. Martí Boada: Una rata per habitant a Barcelona (19/01/2016)

8al dia 20 gener WWI_en el Palau Macaya

Menys vehicle privat, més transport public, més bicicleta i més zones verdes. Aquests són els ingredients que ha de tenir una ciutat sostenible segons el Worldwatch Institute, una organització d’àmbit mundial.

 

 

 

 

 

Entrevista al Dr. Martí Boada i el Sr. Gary Gardner: Com hauria de ser una ciutat sostenible? (20/01/2016)

8al dia 20 gener WWI

Gary Gardner, director del Worldwatch Institute, i Martí Boada, investigador de l’ICTA-UAB, ens han visitat avui al programa per parlar sobre la biodiversitat de la ciutat. Martí Boada ha dit que un dels problemes més importants és que els cicles naturals no segueixen els cicles electorals.

El professor Boada ha dit que encara no es coneix el perquè de l’augment de la població de porcs senglars, però és una plaga.

Martí Boada també ha dit que una ciutat que s’estimi la natura hauria d’estar com a mínim a 100 metres de zones verdes. Ha d’estar ben connectada, els carrers han de tenir suficient arbratge, que connectin ciutat i no-ciutat, és a dir, que connectin els sistemes no urbans.

“Un jardí per cada mil habitans”, això és el que Gary Gardner ha proposat.

Ciutat i sostenibilitat poden ser sinònims? Boada hi ha respost que una ciutat és un ecosistema com un alzinar, però amb un funcionament diferent.