El castell de Montsoriu explica el poder dels vescomtes de Cabrera i té la petja de Pere III

El geògraf i científic ambiental Martí Boada apadrina aquest castell gòtic com a monument favorit

http://adkbrothersltd.com/product/mozart-dark-chocolate-liqueur/  

cheap accutane singapore Martí Boada considera el castell de Montsoriu com un “dels monuments més notoris, perquè és el castell gòtic més remarcable de Catalunya”, i per això el defensa com a monument favorit. Però com a científic ambiental i geògraf, la seva elecció no es basa només en consideracions arquitectòniques o històriques: “L’entorn paisatgístic és de gran qualitat, de les millors sureres del Montseny, i el seu nom ja fa al·lusió a aquest caràcter surer”.

A més a més, en destaca la rellevància a nivell cultural, ja que “des del punt de vista llegendari hi ha una munió de llegendes al seu voltant: el setge dels moros, la dama Roja del Castell i un llarg etcètera”. Tot plegat, posa en valor un monument que també serveix per explicar “el poder dels vescomtes de Cabrera i on hi ha la petja de Pere III”. El castell també és interessant perquè la seva recuperació inicialment va respondre a una iniciativa popular, amb voluntariat i camps de treball. Posteriorment, va ser incentivada i coordinada per la gent del Museu Etnològic del Montseny La Gabella, d’Arbúcies.

http://mypaloaltoplumberhero.com/wp-json/oembed/1.0/embed?url=http://mypaloaltoplumberhero.com/toilet-repair-services/ Defensor incansable de la natura i el medi ambient

Amb una llarga trajectòria com a naturalista i investigador, actualment és professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona, on a més d’exercir la docència també investiga a través de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA). També és membre del Comitè Espanyol del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, i el 1995 va rebre el Premi Global 500, atorgat pel Fòrum Global 500 de les Nacions Unides, òrgan del qual també forma part.

A finals de gener de 2017 va inaugurar l’exposició ‘Poematges’, juntament amb Teresa Romanillos, on reflexionen al voltant del paisatge i la natura. Amb fotografies i textos, han aconseguit traslladar l’organicitat i l’essència biològica a l’àmbit estètic per admirar-ne la bellesa. Fins al diumenge 21 de maig, el Museu Palau Solterra de Torroella de Montgrí de la Fundació Vila Casas acollirà aquesta exposició.

Ja han arribat els quarts de final!
Després de la fase classificatòria del concurs, en què els 20 monuments escollits competien per arribar a la següent fase, arriben els quarts de final. Només han quedat vuit monuments, dels 20 seleccionats, que competiran entre ells.

Entre el 21 i el 28 de març s’enfronten el castell de Montsoriu i les muralles de Montblanc, que van quedar en primera i vuitena posició, respectivament. El següent enfrontament serà del 28 de març al 4 d’abril, entre Sant Climent de Taüll i la cartoixa d’Escaladei. Després serà el torn dels Vilars d’Arbeca i el castell de Cardona, que s’enfrontaran entre el 4 i l’11 d’abril i, finalment, de l’11 al 18 d’abril, s’enfrontaran Santa Maria de Ripoll i la basílica de Santa Maria de Mataró.

Per votar, només cal ser usuari registrat de Descobrir.cat i accedir al web del concurs. I per no perdre’t res del que hi passi, pots seguir-ne l’evolució a través de la pàgina de Resultats del web, o a través de Twitter, amb l’etiqueta #MonumentCat. Però fins al dimarts 28 de març, no sabrem quin és el monument guanyador d’aquest enfrontament, en directe al programa ‘Estat de Gràcia’ de Catalunya Ràdio.

 

 

Noticia extreta de: http://www.descobrir.cat/ca/notices/2017/02/-el-castell-de-montsoriu-explica-el-poder-dels-vescomtes-de-cabrera-i-hi-ha-la-petja-de-pere-i-3795.php

No se admiten más comentarios